Ervaren communicatieprofessional
Zoek je iemand, die denkt in mogelijkheden; verbinding zoekt en maakt met belanghebbenden binnen en buiten je organisatie; van nature gevoel heeft voor de motivaties en drijfveren van anderen; met energie, veerkracht en enthousiasme mensen inspireert en aansteekt om in beweging te komen?

Dan ben ik voor jouw organisatie de juiste persoon! Ik ben een hands-on communicatieadviseur. Na ruim 20 jaar in het vak een echte ‘allrounder’ en zowel strategisch, als pragmatisch. Mens- en oplossingsgericht, waarbij ik graag samen het resultaat neerzet. Ik hou van mensen, het verbinden met en van mensen, de zonzijde en een briesje toevoegen, avontuur en pionieren.

Advies op maat én handen uit de mouwen
Zoek je een adviseur met veel ervaring met veranderingen, zoals koers en strategiewijzigingen, ombuigingen, fusies en kantelingen? Heb je een senior adviseur nodig, die adviseert, én ook zorgt dat er ‘dingen gebeuren’ en tot stand komen? Daarvoor kun je bij mij terecht!

De vraagstukken waaraan ik werkte, waren allemaal het gevolg van ontwikkelingen en veranderingen binnen en buiten de organisatie in een context met verschillende spelers met heel uiteenlopende belangen. En daar houdt de vergelijking ook op. Een standaard communicatie/verandervraagstuk bestaat niet. Een standaard antwoord, oplossing, advies of aanpak ook niet.

Als ik bij jullie start, luister en kijk ik daarom eerst goed om te ontdekken wat er aan de hand is. Wat speelt er? Wat zijn de behoeftes en belangen, van je medewerkers en je klanten, aandeelhouders, toezichthouders? Welke beelden leven er? Wat betekent dat voor je organisatie? En wat betekent dat voor je communicatievraag? Et cetera. Zodra dat duidelijk is, bepalen we samen de oplossing en aanpak voor jouw vraagstuk.

Specialismen:

  • Positionering en reputatiemanagement
  • Verandercommunicatie en stakeholdermanagement: vanuit missie, visie en strategie mensen verbinden; met elkaar, met de organisatie en met hun omgeving
  • Vind de vorm die mensen raakt: concepten bedenken én succesvol maken
  • Versterken communicatiekracht van de organisatie oa. leiderschapscommunicatie
  • Managementconsultancy, people-, project- en communicatiemanagement.

(Communicatie)Manager
Heb je tijdelijk een manager nodig? Ook daarvoor ben je bij mij aan het goede adres. En wat voor leidinggevende ik ben? Ik ben een ervaren zeiler en gebruik dat graag als metafoor om je een indruk te geven van wat je van me kunt verwachten.

Ik ben niet alleen een zeiler, ik ben ook schipper op mijn eigen zeiljacht. Solo-zeilen doe ik af en toe, maar met bemanning varen, dat vind ik pas echt het einde! Ik ben het type schipper waar vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid hand in hand gaan. Ook een schipper, die onder andere durft om buiten de kaders te denken en van de ‘paden’ af te gaan, als dat nodig is, of kansen biedt (artikel 1.04 van het BPR: Goed zeemanschap). Ik kijk dus altijd naar ruimte om te laveren. Want niet de richting van de wind, maar de stand van je zeilen bepaalt je koers.

De omstandigheden van een werkdag zijn, net als die van een zeiltocht, nooit hetzelfde en dat levert elke keer een uitdaging. Ik neem al deze verantwoordelijkheden met heel veel plezier. Omdat ik het wil. En, omdat ik van de mensen die bij mij aan boord stappen én van het avontuur dat we samen aangaan, hou! Ik zet me er voor in om er samen een mooi en geslaagd avontuur van te maken. Maar het draait niet om mij, als schipper, ik faciliteer: stel kaders, jaag de ontwikkeling van de crew aan, coach, beloon en spreek aan. Uitgangspunt daarbij is, dat we onze doelen alleen halen als we onze talenten benutten en samenwerken, op het schip en binnen de vloot. Uiteraard ben ik eindverantwoordelijk voor de resultaten van het schip, dat ik in opdracht van jou onder m’n hoede neem.

Je vraag is niet snel te gek, want ik hou van nieuwe uitdagingen. Neem vandaag nog contact op voor een kennismakingsgesprek.

Daardoor krijgen we een beter beeld van elkaar en ik een beter beeld van jouw situatie en kan ik je vertellen wat ik voor je kan betekenen.

Ja, ik wil kennismaken!